Geschiedenis

Jobst BE>Over ons>Geschiedenis

Het verhaal achter een lichter leven met JOBST

1950

Conrad Jobst richt JOBST op in Toledo, Ohio. Conrad werd in Duitsland geboren en is werktuigbouwkundig ingenieur en uitvinder. Op basis van zijn diverse expertise en persoonlijke ervaring gaat hij compressieproducten met afnemende druk ontwikkelen die de symptomen van veneuze insufficiëntie verlichten.

1953

VARITEX Deutschland – de voorganger van JOBST in Europa – vestigt zich in Emmerich (in de Duitse Nederrijnregio) en begint samen te werken met professionals in de flebologie en lymfologie. Tijdens deze periode worden met manueel bediende machines de eerste compressiekousen gemaakt. Het bedrijf werkt van meet af aan nauw samen met toonaangevende klinieken die gespecialiseerd zijn in lymfologie en flebologie. VARITEX ontwikkelt, op basis van de therapeutische behoeften en de vereisten van individuele patiënten, vlakgebreide kousen die het zowel in serie als op maat produceert.

1957

Nadat Conrad is overleden, breidt zijn echtgenote, Caroline Jobst, met succes de onderneming uit. Onder haar leiding voert JOBST nieuwe productlijnen in, zoals confectie kleding voor vasculaire aandoeningen, steunkousen voor de consumentenmarkt, kledingstukken voor plastische en reconstructieve chirurgie en anti-emboliekousen. JOBST breidt zijn verkoop uit naar zowat elk continent en bouwt een sterke kwaliteitsreputatie op.

1983

Beiersdorf AG uit Hamburg neemt VARITEX over.

1990

Beiersdorf AG neemt JOBST USA over.

1992

VARITEX wordt omgedoopt tot JOBST Germany.

2001

JOBST Deutschland en JOBST USA sluiten zich aan bij BSN medical, een joint venture tussen de medische tak van Beiersdorf AG uit Hamburg en Smith & Nephew plc uit Londen. De bedrijfsnaam wordt gewijzigd in BSN-JOBST.

2004

JOBST Deutschland heet voortaan BSN-JOBST GmbH.

2006

BSN medical wordt overgenomen door Montagu Private Equity, een toonaangevende private-equity-investeerder op de Europese mid-market.

2012

De onderneming wordt verworven door EQT VI. EQT is de belangrijkste private-equitygroep in Noord-Europa met bijna € 1,8 miljard aan bijeengebracht kapitaal en meerdere beleggingsstrategieën.

2017

BSN medical wordt overgenomen door het Zweedse Essity AB (voorheen SCA), een wereldwijd vooraanstaand hygiëne- en gezondheidsbedrijf dat producten voor persoonlijke verzorging (babyverzorging, vrouwelijke verzorging, incontinentieproducten en medische oplossingen), tissueproducten voor consumenten en producten en oplossingen voor professionele hygiëne ontwikkelt, produceert en verkoopt.

De visie van Essity is: Het welzijn van mensen verbeteren met toonaangevende oplossingen op het gebied van hygiëne en gezondheid. BSN medical en de eenheid Incontinence Care hebben de handen ineengeslagen om de bedrijfseenheid Health & Medical Solutions (HMS) op te richten, die wordt geleid door Margareta Lehmann. Binnen HMS schaart iedereen zich achter één visie: klanten, patiënten en zorgverstrekkers alle middelen geven die ze nodig hebben, met producten en oplossingen die een gezond en actief leven ondersteunen.

Meer informatie op: www.essity.com