Preventie dankzij compressie

Jobst BE>Kennis>Principes van compressietherapie>Preventie dankzij compressie

Verlicht uw leven: preventie met compressie

Ga licht door het leven, met preventieve compressietherapie van JOBST.

U kunt JOBST compressiekousen dragen om de pijn te verzachten en om het opzwellen van uw benen te voorkomen, maar ook op voorschrift. Preventieve compressie is vooral belangrijk voor mensen met gezonde aders en lymfevaten die hun risico op het ontwikkelen van oedeem en soortgelijke aandoeningen willen terugdringen.

Graduele compressie: effectieve verlichting, zowel voor lichaam als geest

Producten met afnemende druk (degressieve compressie) hebben de grootste druk onderaan en verminderen geleidelijk de druk naar de bovenzijde van de ledenmaten toe. Dit stimuleert de beweging van vloeistoffen, of het nu gaat om de bloedsomloop of de circulatie van lymfevocht. De zachte druk helpt de bloedvaten en lymfevaten gemakkelijker vocht op te nemen, waardoor vermoeide, pijnlijke voeten, enkels en benen worden ontlast en zwelling van armen en benen wordt tegengegaan.

 

Graduele compressie helpt niet alleen om de symptomen te verlichten, maar kan ook helpen om het risico op verdere complicaties terug te dringen.

Flat Knit (vlakbrei): 

Vlakgebreide kledingstukken zijn op maat gemaakte kledingstukken die kunnen worden aangepast aan complexere vormen. Deze kledingstukken hebben minder rek, en bieden dus over het algemeen een betere controle van het oedeem dan rondgebreide stukken. Artsen kiezen vaak vlakbrei kledingstukken voor onregelmatig gevormde ledematen en voor patiënten met moeilijk te beheersen zwellingen.

Circular Knit (rondbrei): 

Rondgebreide kledingstukken worden gebreid op een ronde cilinder. Ze hebben geen naad en meer een buisvorm dan aangepaste kledingstukken. Omdat ze meer rekken, zijn ze het meest geschikt voor patiënten met licht tot matig lymfoedeem en meer normaal gevormde ledematen.

 

Compressiekousen met afnemende druk worden niet alleen gebruikt om de symptomen te voorkomen of de verergering ervan tegen te gaan, maar kunnen ook preventief worden gedragen in het geval van DVT.  Compressiekousen met afnemende druk helpen de vorming van bloedstolsels in de benen te voorkomen door verschillende hoeveelheden druk uit te oefenen op verschillende delen van het been.

 

JOBST biedt een breed assortiment compressieproducten voor de preventie en behandeling van veneuze aandoeningen en lymfoedeem – met verschillende compressieklassen die passen bij uw levensstijl en situatie. Aangezien veneuze en lymfatische aandoeningen kunnen evolueren, waardoor het ongemak toeneemt en het dagelijks leven wordt verstoord, zijn preventiemaatregelen, een vroege diagnose en een passende behandeling, inclusief compressietherapie, zeer belangrijk.