Diagnose

Jobst BE>Diagnose

Veneuze en lymfestelselaandoeningen: comfort en verlichting, dankzij JOBST

JOBST compressiekousen kunnen de pijn aanzienlijk verlichten en bieden hulp bij een aantal uiteenlopende veneuze aandoeningen of lymfestelselaandoeningen. Hoe ernstig uw aandoening ook is, JOBST heeft een deskundig ontworpen product dat aan uw behoeften voldoet – van kleine problemen zoals zware benen tot ernstigere aandoeningen zoals een veneus ulcus (‘open been’).

 

JOBST wil u graag helpen: hier kunt u meer leren over veneuze en lymfestelselaandoeningen, en ook over manieren om ze te behandelen met graduele compressie.

 

Andere soorten veneuze aandoeningen

Longembolie: Verstopping van een slagader in de longen door een bloedstolsel.  Dit kan soms het gevolg zijn van DVT, waarbij de bloedklonter zich tot in de longen verplaatst.

Oppervlakkige veneuze trombose, aderontsteking of flebitis: Flebitis is een acute ziekte waarbij trombusvorming gepaard gaat met een ontstekingsreactie van de veneuze wand.  Dit kan worden veroorzaakt door mechanische, chemische, biologische en, zeer zelden, besmettelijke factoren.  De meest voorkomende vorm is een primaire trombose in een spatader met een secundaire steriele ontsteking van de aderwand (varicoflebitis)


Posttrombotisch syndroom (PTS): Toestand na een diepe veneuze trombose(DVT) als gevolg van schade aan diepe veneuze kleppen of een verstopping.  PTS is een veel voorkomende complicatie van DVT: één op de drie mensen met DVT ontwikkelt klinische symptomen zoals chronische pijn, zwelling en huidveranderingen in de benen.

Chronische veneuze insufficiëntie (CVI): CVI is een typische veneuze ziekte van de benen.  Het beginstadium wordt gekenmerkt door zwelling en pijn, maar als de ziekte vordert, treden er ernstiger symptomen op, zoals huidverkleuringen en ulceraties.

Ulcus cruris venosum of 'open been' : Dit is de ernstigste vorm van chronische veneuze insufficiëntie (CVI) als gevolg van een chronisch tekort aan zuurstof en voedingsstoffen in het weefsel; in het ergste geval sterft het weefsel af, waardoor een zweer(ulcus) in het onderbeen ontstaat.

Als u twijfelt of verdere vragen hebt over veneuze ziektes, raden wij u aan om een arts te raadplegen om een correcte diagnose en een goede behandeling te garanderen.