Compression socks for travelling

Compressiekousen voor op reis

Compressiekousen op reis: verminder het risico op trombose

Wanneer u uitkijkt naar uw vakantie en een welverdiende pauze, is het laatste waar u aan wil denken een veneuze trombose tijdens de reis! Helaas loopt u een risico, omdat langdurig zitten in het vliegtuig, de auto, de trein of de bus een echte belasting voor uw benen betekent. Wanneer u langer dan vier uur reist, is dit synoniem met een strijd voor uw venen. Nu langeafstandsreizen tegenwoordig steeds aan populariteit winnen, is het belangrijk dat u preventieve maatregelen neemt.

Gelukkig kunnen compressiekousen voor op reis helpen de zwelling in uw benen te verminderen en de doorbloeding te verbeteren. Reizen betekent meestal dat u in een beperkte ruimte zit met weinig beweging, daarnaast verliest u vocht door de lage cabinedruk en lage luchtvochtigheid in het vliegtuig. Dit is een uitdaging voor uw venen. Dergelijke omstandigheden kunnen de bloedstroom vertragen en leiden tot circulatieproblemen, trombose en diepe veneuze trombose (DVT). Deze aandoeningen betekenen al snel een ernstig gevaar voor uw gezondheid: als ze niet worden behandeld, kunnen ze in sommige gevallen leiden tot een longembolie (LE), een hartaanval of een beroerte.


Wanneer u voorziet lang onderweg te zijn, koop dan een paar compressiekousen voor tijdens de reis, zoals JOBST Travel Socks. Wilt u met een gezond en fris gevoel op uw bestemming aankomen? Kies dan voor compressiekousen, één van de beste manieren om te voorkomen dat er tromboses ontstaan.

 

Diepe veneuze trombose voorkomen tijdens de vlucht

Tromboses en reizen gaan helaas vaak samen, maar er zijn manieren om het risico op reisgerelateerde trombose terug te dringen. Voor wie lang reist, is het van vitaal belang om veel water te drinken – vooral in het vliegtuig – en wanneer mogelijk op te staan en rond te lopen. Door bijvoorbeeld een stoel aan het gangpad te kiezen in een vliegtuig, kunt u gemakkelijk opstaan en uw benen strekken. Als u met de auto reist, stop dan zo vaak mogelijk onderweg, op plaatsen waar u zich buiten kunt verplaatsen. U kunt ook uw kuitspieren trainen tijdens het zitten, door uw voeten op en neer te bewegen of cirkelvormige patronen te maken. Deze tips werken bijzonder goed om tromboses als gevolg van het stilzitten op lange vluchten tegen te gaan.

Als u al een risico op DVT loopt, helpen compressiekousen voor op reis de belasting op uw benen terug te dringen en bieden ze ondersteuning voor uw venen. U kunt een paar JOBST Travel Socks meenemen op elke langeafstandsreis, want u kunt ze net als gewone kousen dragen. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren en compressieklasses.