Diagnose van lymfatische en veneuze ziektes

Jobst BE>Diagnose>Diagnosis>Diagnose van lymfatische en veneuze ziektes

Diagnose van lymfatische en veneuze ziektes | JOBST

Lymfatische en veneuze ziektes zijn een groep van aandoeningen die worden gekenmerkt door aangetaste lymfatische of veneuze systemen (of een combinatie van beide), wat meestal resulteert in een zwelling. Er bestaan heel wat uiteenlopende oorzaken voor zwelling en een succesvolle behandeling hangt af van de juiste diagnose.

De diagnose van lymfatische en veneuze ziektes vereist een uitgebreid medische onderzoek om ervoor te zorgen dat de juiste onderliggende problemen worden geïdentificeerd en andere mogelijke oorzaken worden uitgesloten. Een arts of specialist met expertise op het gebied van lymfatische en veneuze ziektes voert dit medisch onderzoek uit. Hij of zij stelt de diagnose op basis van de medische geschiedenis en een lichamelijk onderzoek. De arts kan ook de familiegeschiedenis bekijken als hij of zij op zoek is naar mogelijke erfelijke lymfatische of veneuze ziektes. Op dit moment kan de arts om gespecialiseerde beeldvorming vragen, als er meer informatie nodig is. Het kan ook gaan om:

 

  • Magnetic Resonance Imaging (MRI);
  • Computertomografie (CT);
  • Echografie;
  • Lymfoscintigrafie;
  • Indocyanine groen angiografie (ICG).

Andere gespecialiseerde onderzoeken kunnen genetisch onderzoek omvatten (indien primair lymfoedeem wordt vermoed), gespecialiseerde vasculaire beeldvorming of bloedonderzoek (om andere aandoeningen uit te sluiten).

Zodra de oorzaak van de zwelling is vastgesteld, bekijkt de arts de behandelingsmogelijkheden. Als een onderliggende lymfatische of veneuze ziekte wordt bevestigd, kan de arts de patiënt nog doorverwijzen naar een specialist in lymfoedeem zodat een behandeling kan worden opgestart. Zie ook: Wat is lymfoedeem, Hoe compressiekousen dragen

Hoe JOBST producten kunnen helpen

Reset de filter
1- of producten

Dit interesseert je misschien ook