News Detail Stage

Tips van JOBST professionals voor het bevorderen van therapietrouw!

Jobst BE>News detail

Lees het interview voor tips

Bij Essity werken professionals met veel kennis en ervaring. Karlijn van der Poel (sinds 2,5 jaar Account Manager JOBST, daarvoor 15 jaar oedeemfysiotherapeut) en Jannes Voerman (19 jaar werkzaam bij Essity, nu als Key Account Manager JOBST) delen graag hun tips voor het bevorderen van therapietrouw.

 

 

Wie heb je voor je?

Karlijn: “Het belangrijkste is om tijdens de anamnese goed te observeren en te luisteren. Wat voor een persoon heb je voor je? Hoe (makkelijk) beweegt diegene? Hoe is het gesteld met de conditie van de huid? Welke werkzaamheden verricht hij of zij? Zijn er beperkingen in de algemeen dagelijkse levensverrichtingen (ADL)? Dit neem je mee in de keuze van het compressieproduct. Het is belangrijk dat een compressieproduct lekker zit. Voor een goede pasvorm is de meting belangrijk, maar ook het toevoegen van comfortverhogende opties kan veel bijdragen. Een duidelijke uitleg waarom je de kous dagelijks moet dragen is essentieel, want de patiënt moet begrijpen waarom het consequent dragen van de kous zo belangrijk is.”

 

Jannes vult aan: “Vergeet niet om de patiënt bij de keuze van het compressieproduct te betrekken. Zo is bijvoorbeeld de kleurkeuze iets wat men erg belangrijk vindt. Door een keuze te geven heeft men invloed daar waar het mogelijk is. Dat is altijd goed voor de acceptatie van het levenslang moeten dragen van TEK.”

 

Hoe kies ik de meest optimale TEK?

Jannes: “JOBST heeft een heel breed assortiment, zodat er voor elke patiënt een passende oplossing te vinden is. Weet wanneer je rondbrei of juist vlakbrei inzet, wanneer confectie voldoende is of juist maatwerk gewenst is. De productontwikkelingen gaan heel snel. Er worden steeds meer opties aangeboden die inspelen op draagcomfort en gemak. Daarom is het belangrijk om je te blijven verdiepen in het aanbod van compressieproducten."

 

“Zo introduceert JOBST nu nieuwe opties op Elvarex en Elvarex Soft maatwerkkousen”, vervolgt Jannes. “ Bijvoorbeeld het siliconenboord met micronoppen voor een goede grip, die bovendien heel zacht is voor de huid. Of de comfort tailleband voor meer draagcomfort. De nieuwe topcomfortzone op de Elvarex Soft draagt bij aan een verbeterde pasvorm en zorgt ook voor meer draagcomfort. Bij uitgesproken beenvormen wordt het anatomisch lengteverschil aan de voor- of achterkant van de dij hiermee gesimuleerd. Zet deze nieuwe en bestaande opties in als daar aanleiding voor is. Hoe beter het compressieproduct afgestemd is op de patiënt, hoe trouwer men het zal dragen.”

 

Wat kan JOBST mij bieden?

Karlijn: ”Ons team met enthousiaste collega’s staat bandagisten en therapeuten met raad en daad bij. Wij geven uitleg over onze producten en hoe ze ingezet kunnen worden. Ook bieden wij hulp bij het aanmeten als daar behoefte aan is en geven we een second opinion als er twijfel is over welk product het meest geschikt is voor de patiënt.”

Jannes: “Wij organiseren regelmatig JOBST webinars of inspiratiesessies. Hierin bespeken interne en externe specialisten wat er in de markt gebeurt en delen wij onze (product)kennis. Mijn ervaring is dat tijdens deze sessies veel oplossingen aan bod komen die professionals verder helpen. Ik nodig je van harte uit om binnenkort deel te nemen aan één van onze sessies.”

 

Binnenkort bieden wij een inspiratiesessie aan waarin het bevorderen van therapietrouw centraal staat. Zo leer je hoe je jouw patiënten nog beter kunt ondersteunen bij therapietrouw. Je ontvangt ook concrete en praktische tips die je direct in de praktijk kunt toepassen. Meer informatie volgt snel! Houd het JOBST-nieuws in de gaten