Comfortopties bij JOBST vlakbrei compressiekousen

Een verbeterde anatomische pasvorm dankzij de comfortzones bij JOBST vlakbrei compressiekousen

De comfortzones voor de vlakbreikousen JOBST Confidence, JOBST Elvarex en JOBST Elvarex Soft zijn speciaal ontworpen om de gevoelige huid te beschermen ter hoogte van lichaamsdelen die u veel beweegt. Ze dragen bij aan het draagcomfort en de bewegingsvrijheid. Deze unieke technologie is dan ook uitermate geschikt voor actieve patiënten.

Opties voor beenkousen

1. Slipvorm:
Anatomisch aangepast design waarbij de bovenkant van de vlakbreikous van in de lies naar de heup toe verhoogt. Dankzij een geoptimaliseerde pasvorm verbetert de grip van de kous op het bovenbeen en kunnen insnoeringen aan de lies en bovenbeen voorkomen worden.

Deze optie is beschikbaar op JOBST Elvarex en Elvarex Soft. JOBST Confidence is standaard voorzien een anatomisch gevormd broekdeel.

2. Topcomfortzone:
De compressiekous wordt niet enkel hoger gebreid aan de buitenkant van het dijbeen, maar ook aan de voorzijde, waarna de kous naar achteren afloopt tot onder de billen. De topcomfortzone zorgt voor een betere pasvorm aan de bovenkant van het dijbeen ter hoogte van het bekken. Ook deze comfortoptie verbetert de pasvorm en de grip van de kous op het bovenbeen.

Deze optie is beschikbaar op JOBST Elvarex en Elvarex Soft (enkel AG). JOBST Confidence is standaard voorzien een anatomisch gevormd broekdeel.

3. Knie comfortzone:
Zacht garen wordt ingebreid ter hoogte van de knie. De kniecomfortzone voorkomt te grote druk en insnoeringen aan de aders (Vena poplitea) en de lymfehoofdbaan ter hoogte van de knieholte.

De knie comfortzone is beschikbaar voor beenkousen van JOBST Elvarex en JOBST Confidence.

4. T-hiel:
Deze aanpassing aan het breiwerk  ter hoogte van de hiel en wreef, verbetert de pasvorm en ontlast de rug van de voet.

De T-hiel is beschikbaar op alle JOBST vlakbreikousen met uitzondering van CCL4.

5. Schuine voet:
Een schuine voetboord loopt evenwijdig met de aanzet van de tenen om insnoering te voorkomen. Dankzij anatomisch aangepaste schuine voet ontstaat er compressie tot helemaal aan de basisgewrichten van de tenen waardoor de vorming van oedeem aan de voorvoet voorkomen kan worden. De schuine voet is beschikbaar op alle JOBST vlakbreikousen.

Opties voor armkousen

1. Schuine boord bovenaan:
De armkous aan de bovenarm heeft een speciaal ontwerp waarbij de bovenkant verhoogt van de oksel naar het schoudergewricht toe. Zo ontstaat een anatomisch aangepaste compressie helemaal tot aan de basis van het schoudergewricht.

Deze optie is beschikbaar voor JOBST Elvarex armkousen, waar zowel een rechte als schuine boord mogelijk zijn. JOBST Elvarex Soft en JOBST Confidence armkousen worden standaard geleverd met een schuine boord.

2. Elleboog comfortzone:
Zacht garen wordt ingebreid ter hoogte van de elleboog. Dankzij de comfortzone ontstaan er minder plooien en is er minder kans op insnoering en huidirritatie ter hoogte van het gewricht.

De elleboog comfortzone is beschikbaar voor armkousen van JOBST Elvarex en JOBST Confidence.